Aubergine met mozzarella en tomatensaus

 

2 personen

 

 

  • 1 aubergine
  • zout
  • peper
  • ¾ dl olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 dl gezeefde tomaten
  • 1½ dl rode wijn
  • 1 tl basilicum
  • 1 verkruimeld laurierblad
  • 1 mespunt suiker
  • 1½ el bloem
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 75 g Mozzarella in plakjes

 

 

Was de aubergine en snijd ze in plakken.
Bestrooi ze met zout en laat ze even staan.


Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig.
Voeg de tomaten, rode wijn, basilcum, laurierblad, zout, peper en de suiker toe.
Breng het geheel aan de kook.
Temper de warmtebron en laat het zacht sudderen tot er ± 2 dl over is.

Zeef de saus en wrijf zo veel mogelijk door de zeef.


Spoel de aubergineplakken af en maak ze droog.
Bestuif ze met bloem en bak ze in de olie in 4 minuten mooi bruin.
Laat ze uitlekken.


Bestrijk een ovenschaal met olie en leg op de bodem een laag aubergineplakken.
Strijk daarover wat saus en vervolgens strooi je er een laagje geraspte Parmezaanse kaas over.
Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.
De laatste laag bestaat uit aubergineplakken, de Mozzarella en daarop een laagje saus.


Doe de schaal in een op 220ºC voorverwarmde oven en bak het gerecht in 17 minuten gaar.