Spinazierol met feta

 

4 personen

 

  • 600 g spinazie
  • bakpapier
  • 1 pot fetablokjes op kruidenolie
  • 3 eieren
  • mespunt gedroogde tijm
  • 75 g bloem
  • 2 el maïzena
  • zout en peper

 

Was de schoongemaakte spinazie, laat uitlekken en laat met aanhangend vocht op hoog vuur roerbakkend slinken.

Giet af in een vergiet, laat uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

Hak de droge spinazie fijn.

Vouw van een stuk bakpapier een vorm van 30 bij 30 met een opstaande rand van ca. 2 cm, zet de hoeken met paperclips vast en leg de vorm op de bakplaat.

Laat de kaasblokjes uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Scheid de eieren in dooiers en witten.

Klop de dooiers met de tijm met de mixer ca. 5 min. tot het mengsel licht en luchtig is.

Klop er de fijngehakte spinazie door.

Zeef de bloem, de maïzena en wat zout en peper op het dooiermengsel en spatel door elkaar.

Klop de eiwitten stijf met wat zout en spatel in twee gedeelten door het beslag.

Schep het beslag in de papieren vorm, strijk de bovenkant glad en bak de spinaziekoek in 10 tot 12 minuten gaar.

Leg een theedoek op het werkvlak, bestrooi die met de geraspte kaas en stort er de spinaziekoek op met het papier naar boven. Bestrijk het papier met ijskoud water en haal het bakpapier eraf. Snijd met een scherp mes de randen van de koek.

Verdeel de feta over de koek en rol m.b.v. de theedoek op.

Laat de koek iets afkoelen en snijd met een kartelmes in schuine plakken.

 

Serveer met courgetterösti.