Stoofschotel van gemengde groenten

 

  • 3 el olie
  • 2 tl karwijzaadjes (kummel)
  • 250 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g champignons
  • 750 g tomaten, ontveld
  • 250 g rode linzen
  • 45 ml sojasaus
  • 250 g courgettes
  • zout en peper naar smaak

 

Verhit de olie in een grote pan en bak daarin de karwijzaadjes
Hak de ui fijn en voeg die toe.
Pers de knoflook uit en voeg die aan de ui toe.
Roerbak tot de ui glazig is.
Snij de champignons in plakjes en bak die circa 5 minuten mee.
Voeg de tomaten, linzen en sojasaus toe, breng aan de kook en zet het vuur lager.
Laat met het deksel op de pan even sudderen.
Snij de courgettes in kleine stukjes en roer ze door het champignon-tomaten-mengsel.
Laat nog 15 tot 20 minuten sudderen tot de linzen zacht zijn.
Voeg peper en zout naar smaak toe.