Gemengde-groenten-curry

 

2 personen

 

  • ½ bloemkooltje
  • 1 grote wortel
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 1 middelgrote ui
  • 100 g pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • stukje verse gemberwortel van 1 cm
  • ½ tl korianderpoeder
  • 2 el olijfolie
  • ½ el kurkuma
  • 2 groene paprika's
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 grote aardappel
  • zout naar smaak

 

 

Snijd alle groenten in stukjes.
Snijd de ui in ringen en bak die goudbruin in de olie.
Voeg de geraspte gemberwortel, knoflook, fijngehakte paprika's, kurkuma, korianderpoeder en zout toe.
Roerbak ± 3 minuten.
Voeg de groenten toe en bak die ± 3 minuten mee.
Voeg 3 dl water toe en kook het geheel op een zacht vuurtje gaar.
Voeg de tomatenpuree toe en roer tot er een dikke saus ontstaat.

 

Serveer met basmatirijst.