Gegrillde wintergroenten

 

  • 1 ui in plakken
  • 1 kleine selderieknol, in halve plakken
  • 1 winterwortel, schoongeschrapt en schuin in plakken gesneden
  • 1 grote aardappel (vastkoker), schoongeboend en in plakken

 

Voor de marinade:

  • 1¼ dl olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • 1 el verse, fijngehakte of gedroogde basilicum
  • versgemalen zeezout en gemengde peper

 

 

Snijd alle groentes in plakken van ½-1 cm dik.
Meng de ingrediënten voor de marinade in een grote kom en schep de groentes erdoor.
Zet de kom afgedekt 15 minuten in de koelkast.
Verwarm de grill voor en rooster de groenteplakken 10 minuten, gemengd, naast elkaar, op of onder de grill.
Draai ze halverwege even om.

 

Serveer warm met de rest van de marinade erover verdeeld.