Bloemkool met paprika

 

 

  • 1 gele paprika
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 appel
  • 1½ el boter
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl koriander
  • zout
  • peper
  • ½ l blik tomaten
  • 1 el worcestershiresaus
  • 1 takje peterselie

 

 

Paprika wassen en kapje eraf snijden.
Zaadlijsten verwijderen en in ringen snijden.
Bloemkool wassen en in roosjes verdelen.
In pan met water en bouillonpoeder, paprika ± 5 minuten koken.
Uit pan scheppen.
In zelfde pan bloemkool 5 minuten koken.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en fijnsnipperen.

In grote koekepan boter smelten.
Kerriepoeder, koriander en appel erdoor roeren.
Bloemkool erdoor scheppen en ± 3 minuten zachtjes bakken.
Paprika en tomaten met vocht toevoegen en ± 5 minuten meewarmen.
Op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus.
Peterselie erboven fijnknippen.

Lekker met mie (en vleesvervanger).