Bloemkool met paprika
- 1 gele paprika
- 1 kleine bloemkool
- 1 tl bouillonpoeder
- 1 appel
- 1½ el boter
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl koriander
- zout
- peper
- ½ l blik tomaten
- 1 el worcestershiresaus
- 1 takje peterselie
Paprika wassen en kapje eraf snijden.
Zaadlijsten verwijderen en in ringen snijden.
Bloemkool wassen en in roosjes verdelen.
In pan met water en bouillonpoeder, paprika ± 5 minuten koken.
Uit pan scheppen.
In zelfde pan bloemkool 5 minuten koken.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en fijnsnipperen.
In grote koekepan boter smelten.
Kerriepoeder, koriander en appel erdoor roeren.
Bloemkool erdoor scheppen en ± 3 minuten zachtjes bakken.
Paprika en tomaten met vocht toevoegen en ± 5 minuten meewarmen.
Op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus.
Peterselie erboven fijnknippen.
Lekker met mie (en vleesvervanger).