Geroosterde pompoen met in rode wijn gestoofde linzen

 

2 personen

 

  • 150 g (Dupuis) linzen
  • 1 kleine schoongeboende pompoen
  • 1½ el olijfolie
  • grof zeezout
  • tofu
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 8 gekneusde jeneverbeseen
  • ½ tl cayennepeper
  • 125 ml rode wijn
  • 1 el olijfolie

 

 

Linzen in ongeveer 35 minuten beetgaar koken.

Pompoen met schil in parten van 3 cm breed snijden.

Meng in een kom olijfolie en zeezout en schep dit om met de pompoenstukken.

De parten pompoen over de bakplaat verdelen en gaar roosteren in 30 minuten op 200°C.

 

Verhit 1 el olie en bak de tofu.

Voeg sjalotjes, peper en jeneverbessen toe en fruit 2 minuten.

De afgegoten linzen erbij doen.

Schenk de rode wijn in de pan en breng alles aan de kook.

Vuur laag en laat 15 minuten stoven.

Breng op smaak met zout en versgemalen peper en roer er een eetlepel olie door.

Linzen op bord en geroosterde pompoen ernaast.

 

Lekker met warm stokbrood.