Groentenpannetje

 

4 personen

 

  • 10 g gedroogde paddestoelen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 250 g spitskool (of chinese kool)
  • 3 wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g sojascheuten (taugé)
  • 200 g mie
  • 6 el olie
  • zout
  • peper
  • suiker
  • 6 el sojasaus
  • 100 g cashewnoten
  • 2 el sesamolie

 

 

Giet kokend water op de paddestoelen en laat ze ± 30 minuten wellen.
Snijd de spitskoolbladeren in fijne reepjes.
Snijd de wortel eerst in schijfjes en daarna in reepjes.
Hak de knoflook fijn.
Spoel de zwammen af en snijd ze in repen.
Kook de mie en laat ze uitlekken.


Meng de groenten en roerbak ze (in 3 porties) in telkens 2 eetlepels olie.
Kruid elke portie met peper, zout, een beetje suiker en sojasaus.
Rooster de cashewnoten in een pan zonder olie goudbruin.
Roerbak de groenten nogmaals met de mie, cashewnoten en sesamolie.
Kruid verder bij met peper, zout en sojasaus.