Pilav met champignons en doperwtjes

 

  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 tl karwijzaadjes
  • 350 g champignons, in plakjes
  • 350 g rijst
  • 700 ml groentebouillon
  • 200 g diepvries doperwtjes, ontdooid
  • 1 el mango chutney
  • 1 el gehakte verse koriander
  • peper en zout

 

Verhit de olie in een grote pan en bak daarin de knoflook, ui en karwijzaadjes ongeveer 5 minuten.
Voeg de champignons en de rijst toe en roerbak een minuut.
Giet er de bouillon bij en breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Haal het deksel van de pan en laat nog even doorkoken, tot alle vocht door de pilav is opgenomen.
Voeg de doperwtjes toe met de mango chutney en de koriander.
Voeg peper en zout naar smaak toe en verwarm nog drie tot vijf minuten totdat de pilav door en door heet is.