Gouden Pompoencurry

 

2 Personen

 

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 tl mosterdzaadjes
  • 2 grote uien, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • klein stukje verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 groene paprika, gehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 300 g pompoen, geschild, zonder pitten, in blokjes van 1 cm
  • 1 tl ruwe suiker
  • zeezout, naar smaak
  • 100 ml groentenbouillon (of water)
  • 0.5 el koriander (vers gehakt)

 

Verwarm de olie en bak de mosterdzaadjes enkele minuten.

Voeg dan de uien, knoflook, gember en paprika's toe.

Roerbak dit 5 minuten.

Voeg de kurkuma toe en roer deze zeer goed door het mengsel.

Voeg daarna de pompoen, een beetje zout en de suiker toe en meng alles goed.

Laat dit alles 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Af en toe roeren.

Schenk daarna de bouillon of het water erbij en laat koken tot de pompoen zacht is (ongeveer 10 minuten).

Serveer, bestrooid met korianderblaadjes of peterselie.

Serveren met (basmati)rijst en warm naanbrood