Gevulde uien

 

4 personen

 

  • 4 grote uien
  • 30 ml olie
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 blikje ( 480 gram) gepelde tomaten
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 el massala
  • 225 g bevroren erwten
  • 1 teentje knoflook
  • verse korianderblaadjes
  • 1 kaneelstokje

 

 

Hol de uien uit en kook ze voor volgens het basis recept.
Hak de uienstukjes fijn en bak ze in een ruime hapjespan in de hete olie knapperig en bruin.
Haal uit de pan en bewaar om het gerechtje mee te garneren.
Bak in dezelfde pan de knoflook en gember even.
Roer de massala erdoor en bak 1 minuut mee.
Schep de wortel en erwten erbij en bak 10 minuten mee.
Voeg na 5 minuten ook de aubergineblokjes en het kaneelstokje toe.
Roer de tomatenblokjes en het sap door de groenten en laat 5 minuten stoven.
Schik de uien in een diepe ovenschaal en vul de uien met de groenten-kerrie.
Schep extra saus om de uien in het schaaltje.
Dek af met aluminiumfolie.
Bak het gerecht 25 minuten in de voorverwarmde oven (180ºC).
Bestrooi de uien voor het serveren met verse koriander en de gebakken uitjes.

 

Lekker met een fris yoghurtsausje en naanbrood.