Paprika gevuld met spinazie en kaas

 

  • 1 ui
  • 1 el boter
  • 500 g spinazie
  • 4 grote rode paprika's
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 2 eieren
  • 2 el koffieroom
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g geraspte oude kaas

 

Ui pellen en snipperen.
In koekenpan boter smelten.
Ui in ± 3 min. glazig fruiten.
Laten afkoelen.


Spinazie met aanhangend water in pan doen.
Paprika's wassen, in lengte halveren en zaadlijsten verwijderen.
In kopje peterselie en selderij fijnknippen.
Boven kom eieren breken.

Toevoegen:

  • Koffieroom, zout en peper.

Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Met vork loskloppen.

 

Toevoegen:

  • Ui, peterseliemengsel en helft van kaas.

 

Door elkaar scheppen.

2 wijde ovenschotels invetten.
In elk ½ dl water schenken.
Paprikahelften naast elkaar erin zetten.

Oven voorverwarmen op 200°C.


Op matig vuur spinazie in ± 5 minuten laten slinken.
Af en toe omscheppen.
Op zacht vuur nog ± 5 minuten koken.
In zeef goed laten uitlekken en iets uitdrukken.
Op plank met 2 messen grofsnijden.
Beetje peper erover strooien.
In paprikahelften scheppen.
Eimengsel erover verdelen.
Rest van kaas erover strooien.

Afdekken met aluminiumfolie.
In midden van oven paprika's ± 20 minuten stoven.
Folie verwijderen.
In nog ± 10 min. goudbruin laten kleuren.

 

Lekker met rijst.