Paprika gevuld met spinazie en kaas
- 1 ui
- 1 el boter
- 500 g spinazie
- 4 grote rode paprika's
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes selderij
- 2 eieren
- 2 el koffieroom
- zout
- peper
- 1 teentje knoflook
- 150 g geraspte oude kaas
Ui pellen en snipperen.
In koekenpan boter smelten.
Ui in ± 3 min. glazig fruiten.
Laten afkoelen.
Spinazie met aanhangend water in pan doen.
Paprika's wassen, in lengte halveren en zaadlijsten verwijderen.
In kopje peterselie en selderij fijnknippen.
Boven kom eieren breken.
Toevoegen:
- Koffieroom, zout en peper.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Met vork loskloppen.
Toevoegen:
- Ui, peterseliemengsel en helft van kaas.
Door elkaar scheppen.
2 wijde ovenschotels invetten.
In elk ½ dl water schenken.
Paprikahelften naast elkaar erin zetten.
Oven voorverwarmen op 200°C.
Op matig vuur spinazie in ± 5 minuten laten slinken.
Af en toe omscheppen.
Op zacht vuur nog ± 5 minuten koken.
In zeef goed laten uitlekken en iets uitdrukken.
Op plank met 2 messen grofsnijden.
Beetje peper erover strooien.
In paprikahelften scheppen.
Eimengsel erover verdelen.
Rest van kaas erover strooien.
Afdekken met aluminiumfolie.
In midden van oven paprika's ± 20 minuten stoven.
Folie verwijderen.
In nog ± 10 min. goudbruin laten kleuren.
Lekker met rijst.