Groenten in zoet-zure saus

 

  • 1½ el (saffloer)olie
  • 200 g babymaïs
  • 200 g wortels, in dunne plakjes
  • 200 g peultjes, afgehaald
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 g taugé
  • 2 tl sesamolie
  • zwarte peper

 

Voor de saus:

  • 3 tl arrowroot
  • 3 dl ananassap
  • 2 el sojasaus
  • 1 el versgeraspte gemberwortel
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1½ dl groentebouillon
  • 1 tl honing
  • 5 bos- of lente-uitjes in ringen

 

 

Doe de arrowroot in een steelpan en roer er geleidelijk het ananassap door.
Roer er de rest van de ingrediënten voor de saus door en breng de inhoud aan de kook.
Zet het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes sudderen onder regelmatig roeren.
Verhit de (saffloer)olie in een wok en roerbak de babymaïs, paprika en wortel 4 minuten.
Voeg taugé en peultjes toe en roerbak nog eens 2 minuten.
Doe de zoetzure saus erbij en verwarm het geheel nog 2 minuten.
Breng op smaak met sesamolie en zwarte peper.


Serveer met rijst of mihoen.