Brussels lof met eiermimosa

 

Vlaams

 

 

  • 2 eieren
  • 4 struikjes witlof
  • 15 g verse peterselie
  • 2 el boter
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 tl poedersuiker

 

 

Kook de eieren in 8 minuten hard.

Was het witlof, snijd de onderkant en de bittere harde kern weg, halveer de struikjes in de lengte en snijd ze in reepjes.

Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze.

Halveer de eieren, snijd het wit fijn en verkruimel de dooiers met een vork (= mimosa).

Pluk de steeltjes van de peterselie en dep het blad goed droog.

 

 

Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de peterselie in 30 seconden knapperig.

Schep de peterselie met de boter en het ei door elkaar en breng op smaak met zout, peper en versgemalen nootmuskaat.

Verhit de rest van de boter in een wok of hapjespan en roerbak de witlofreepjes 3 minuten.

Bestrooi ze met de poedersuiker en roerbak nog 1 minuut.

 

Schep het witlof in een schaal en verdeel de mimosa erover.