Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa

 

 

  • 300 g basmatirijst
  • 800 g bloemkool
  • 1½ el hot currypoeder
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 blik kikkererwten (400 g, uitgelekt)
  • 1 groentenbouillontablet, vegetarisch
  • 250 g verse ananasstukjes
  • 1 bakje koriander (15 g)
  • 80 g ovengeroosterde amandelen

 

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

 

Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes.

Kook 3 minuten en giet af.

 

Doe de currypoeder, kokosmelk, kikkererwten, bouillontablet en 250 ml water in een hapjespan en breng aan de kook.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 5 minuten op middelhoog vuur.

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

 

Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm en de koriander grof.

Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Hak de amandelen grof en schep op het laatst door de ananassalsa.

 

Serveer de rijst met de curry in diepe borden en de salsa ernaast.

 

Lekker met schijfjes limoen.