Aloo Gobi

 

Dit is een gerecht dat veel in India gegeten wordt.

Wist je dat aloo aardappel betekent?

En gobi bloemkool?

Dat geeft de Gobi-woestijn in Mongolië ineens een hele andere betekenis ;-)

 

 

  • 1 bloemkool
  • 4 aardappelen
  • 6 el olie
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 tenen knoflook
  • 2-3 cm gemberwortel
  • ¾ tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl ketoembar
  • 3 tomaten
  • 400-500 ml water
  • 1 tl garam massala

 

 

Breek/snij de bloemkool in roosjes.

Schil de aardappel en snij in blokjes van 1-1 ½ cm.

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de partjes fijn.

Hak de knoflook en gemberwortel fijn.

Verhit de olie, voeg de komijnzaadjes toe en fruit ze een paar minuten aan.

Voeg de knoflook en gember toe, roer en doe de aardappelen erbij.

Voeg nu de geelwortel toe, roer zodat deze de aardappelblokjes bedekt.

Herhaal dit voor de chilipoeder en de koriander.

Voeg de tomaatstukjes toe en laat 5 minuten stoven.

Voeg de bloemkool toe en verhit ± 5 minuten op hoog vuur.

Voeg het water toe, en laat nog 10 minuten zachtjes koken.

Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de garam massala toe.

De curry hoort niet te nat te zijn.

 

  • Serveer met rijst of chapatis en een chutney.