Gewokte groentencurry met amandelen

 

4 personen

 

  • 5 grote vastkokende aardappels
  • 2 winterwortels
  • 500 g witte kool
  • 150 g gepelde amandelen
  • olijfolie
  • 2 bakjes Conimex Kruidenpasta
  • 2 dl volle yoghurt
  • 4 pitabroodjes

 

 

Was en schil de aardappels en de wortels.
Snijd deze in gelijke kleine stukjes.
Snijd de kool in brede reepjes.


Rooster in een droge koekenpan de amandelen in 2 minuten goudbruin.
Laat ze op een bord afkoelen.
Zet ondertussen een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool en de kruidenpasta 3 minuten.
Voeg de aardappel, de wortel, 2 dl water en de yoghurt toe en laat de curry, met een deksel op de wok, op een laag vuur in ± 30 minuten gaar worden.
Rooster de pitabroodjes in een koekenpan of broodrooster aan beide kanten lichtbruin.
Schep de gewokte groentecurry in diepe borden of kommen, strooi de amandelen erover en geef de warme pitabroodjes erbij.

 


Variatie:

Voeg met de kruidenpasta 250 g in reepjes gesneden tahoe toe.
Vervang de wortel eventueel door 300 g in blokjes gesneden pompoen.

Zet Conimex Sambal, Gebakken Uitjes en Mango Chutney op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.