Gebakken tofu op groenten

(Azië)

 

 

  • 2 koolrabi
  • 1 bosje worteltjes
  • 1 dikke steel prei
  • 1 kleine broccoli
  • 100 g peultjes
  • 2 vleestomaten
  • zout
  • 6 el olie
  • versgemalen peper
  • ±1 dl groentebouillon
  • 400 g tofu
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje peterselie

 

 

Schil de koolrabi en de wortelen, maak de prei en de broccoli schoon en haal de peultjes af.
Ontvel de geblancheerde tomaten, halveer ze en verwijder de zaadjes.
Snijd de worteltjes en de prei in plakjes, de koolrabi in reepjes, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de tomaten in blokjes.


Blancheer de broccoli en de peultjes na elkaar een paar minuten in water met zout en laat ze in ijskoud water schrikken.
Verhit 4 el olie in de wok en roerbak de groenten zonder de tomaten en de peultjes beetgaar.
Bestrooi met wat zout en peper en giet er wat groentebouillon bij.
Snijd de tofu in blokjes.
Verhit de resterende olie met de gepelde knoflookteentjes en bak de tofublokjes goudbruin.
Hak de peterselie fijn en schep met de tomatenblokjes en de peultjes door de groenten.
Bestrooi met de blokjes tofu.