Courgette met tomaten

 

 

  • 4 kleine courgettes (± 100 g per stuk)
  • 3 vleestomaten
  • 1 gepelde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 tl fijngehakte tijm
  • fijngesneden basilicum

 

 

Snijd de courgettes in de lengte in vier stukken.
Ontvel de vleestomaten, halveer ze en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in blokjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olijfolie en roerbak de courgetteblokjes goudbruin.
Voeg de ui, de knoflook en de tomaat toe en bestrooi met wat zout, peper en de tijm.
Laat af en toe omschuddend nog een paar minuten bakken.
Bestrooi met fijngesneden basilicum en serveer meteen.

 

Tip
Gooi het vruchtvlees dat uit de groenten wordt geschept niet weg.
Hak het klein en gebruik het nadat het is gestoofd als basis voor de vulling of pureer het nadat het is gestoofd en gebruik het als basis voor de begeleidende saus.