Groenten tikka masala

 

  • 2 uien
  • 350 g aardappels
  • 225 g bloemkool
  • 2 worteltjes
  • 2 el olie
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 4 el Tikka masala curry pasta
  • 100 gr erwten
  • 4 el crème fraîche (of dikke yoghurt)
  • peper uit de molen
  • zout
  • 1 el gehakte koriander

 

Pel de uien en snijd ze in ringen.
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes (Tip: kook de aardappels 10 minuten voor, anders worden ze erg moeilijk gaar!)
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Snijd de worteltjes in plakjes.


Verhit de olie in een grote pan en bak de uien op zacht vuur glazig.
Voeg de rest van de groenten toe met uitzondering van de erwten.
Voeg de tomatenblokjes, curry pasta en 150 ml water toe en doe een deksel op de pan.
Laat zachtjes in ± 20 minuten bijna gaar worden.
Voeg dan de erwten en crème fraîche (of yoghurt) toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het, nu zonder deksel, nog 10 minuten staan tot de groente gaar is.
Garneren met de koriander.

 

Lekker met Pandanrijst en cassavekroepoek.