Lo Mein met groenten
- 250 g macaroni
- 2 el olie
- 3 flinke uien, in ringen
- knoflook
- 150 g courgette, in stukjes
- 100 g wortels, in schijfjes
- 350 g broccoliroosjes
- de broccolistengels, geschild
- 100 g champignons
- 200 g groene kool, fijngehakt
- 2 el ketjap
- 2 el shoyu
- 1 el miso
- ½ tl sesamolie
- versgemalen peper
Kook de macaroni en zet deze daarna naast de wok.
Zet de ui, knoflook en courgettes ook naast de wok.
Stoom de wortels en broccoliroosjes en -steeltjes 3 minuten en zet ze naast de wok.
Maak een bouillon van ½ dl water met de ketjap, shoyu, miso en sesamolie in een kleine kom.
Verhit de olie in de wok.
Fruit de uien en de knoflook 1 minuut.
Voeg de courgettes en de champignons toe en laat ze 3 minuten meebakken.
Roer 1 eetlepel van het bouillonmengsel erdoor om de groenten vochtig te houden.
Voeg de kool toe en laat deze 1 minuut roerbakken.
Doe de broccoli en de wortels erbij en laat ze 1 of 2 minuten meebakken tot ze beetgaar zijn.
Doe de rest van de bouillon erbij en schep goed door.
Schep de macaroni erdoor en laat alles 1 minuut al roerend doorwarmen en breng het gerecht op smaak met peper.