Broccoli in roomsaus

 

  • 250 g uien, grof gehakt
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, in stukjes
  • 2 stronken broccoli, roosjes en stronken in
  • stukjes gesneden
  • 250 ml soja cuisine (of crème fraîche)
  • 1 tl groentebouillonkorrels
  • zout
  • peper
  • kurkuma
  • fijngehakte verse kruiden als dille, bieslook
  • en peterselie
  • 2 tomaten

 

 

Fruit de ui in de olie.
Voeg broccoli, paprika en water toe, doe de deksel op de pan en laat de groenten zachtjes gaar worden.
Roer af en toe.
Doe er de soja cuisine en groentebouillonkorrels bij.
Zet het vuur wat hoger en voeg de specerijen toe.
Doe het geheel over in een schaal en roer de verse kruiden erdoor.
Garneer met in vieren gesneden tomaten.

 

Serveer met in de schil gekookte aardappelen.