Gemarineerde pompoen met Quorn

( ! MARINADE ! )

 

  • 500 g pompoen in dunne schijfjes
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 2 flinke uien in dunne ringen
  • knoflook
  • Harissa (of sambal)
  • quorn
  • 200 g taugé
  • handvol rozijnen

 

 

Maak eerst de marinade van de sojasaus met de honing en marineer daar de pompoen minstens gedurende enkele uren (nog liever 24 uur) in, onder regelmatig omscheppen.
Bak de uieringen in een ruime hapjespan in wat olie en doe er, als ze glazig worden de knoflook bij en na even bakken de Harissa (of sambal) plus een scheutje sojasaus.
Even doorbakken.
Hierna de quorn toevoegen, de taugé en de rozijnen.
Na enkele minuten de pompoen erbij met de marinade en alles onder regelmatig omscheppen nog enkele minuten bakken.

Lekker bij bv. aardappelen met spruitjes en vegetarische jus.