Herfstgroentesoep

(6 personen)


1 grote winterwortel
1 kleine knolselderij
2 grote aardappelen
6 stelen bleekselderij
1 grote steel prei
500 g spruiten
2 uien
2 teentjes knoflook
6 el olie
1 klein blikje tomatenpuree
½ tl gedroogde tijm
1 groot blik gepelde tomaten (800 g)
2 liter groentebouillon van tabletten
1 pot witte bonen (400 g)
zout en peper

 


Snijd de groenten niet te klein in stukken.
Snipper het ui en de knoflook.
Verhit de olie in een grote soeppan.
Laat de ui glazig fruiten.
Voeg de knoflook, de tomatenpuree en de tijm mee en laat kort meebakken.
Voeg de gesneden groeten toe en laat af en toe omscheppend ± 10 minuten op middelhoog vuur fruiten tot de groenten beginnen te kleuren.
Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat ± 5 minuten zachtjes koken.
Breng de soep verder op smaak met zout en peper.


Geef er volkorenbrood bij, desgewenst met gesmolten kaas.