Biersoep uit Malmédy

 

boter

bloem

bier

gember

kaneelpoeder

suiker

citroenschil

zout

peper

2 eidooiers

100 g room

sneden bruin brood

 

Smelt de boter in een grote pan en voeg, als ze vloeibaar is (ze mag niet bruin worden) beetje bij beetje bloem toe.

Roer alles met een houten lepel goed dooreen.

Voeg scheutje bij scheutje bier toe en blijf roeren, zodat een soort vloeibare gebonden saus ontstaat.

Laat het geheel op zacht vuur ± 20 minuten doorkoken.

 

Controleer de soep van tijd tot tijd om te zien of hij mooi gebonden blijft.

Wordt de soep te dik, voeg dan nog wat bier bij en draai het vuur wat lager.

 

Voeg vervolgens naar smaak gember, kaneelpoeder, suiker, citroenschil, zout en peper toe.

Laat het vuur steeds laag.

 

Doe de eidooiers in een soepterrine samen met de room en roer de soep door het ei-roommengsel.

 

Serveer op bij voorkeur warme borden, samen met sneden bruin brood en boter.

 

Doe gerust veel peper in deze soep.

Dat geeft nu juist contrast in smaak, wat deze soep zo apart maakt.