Extra gevulde pindasoep

 

(arachide)olie

1 ui

1 prei

2 tenen knoflook

stukje gemberwortel

2 bouillontabletten

4 grote aardappelen

10 el pindakaas

scheutje ketjap

lepeltje sambal manis

1 ons sperziebonen of kouseband

2 tomaten

½ ons taugé

1 pakje tofu Tamari (natuurwinkel)

2 bosuitjes

50 g rauwe (ongezouten) pinda′s

santen

 

 

Uien en prei in ringen snijden.

Knoflook en gember uitpersen/fijnraspen.

Aardappelen in blokjes snijden.

Sperziebonen/kouseband en tomaat in stukjes snijden.

Tofu in blokjes snijden, drogen in een theedoek en in een laagje arachide-olie frituren.

Bosui snipperen.

 

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, prei, aardappelen 3 minuten op laag vuur.

Voeg gember en knoflook toe en roer om.

Giet er 2 liter water bij en voeg de bouillonblokjes toe.

Aan de kook brengen, dan tofu erbij en even mee laten koken.

Vuur lager zetten en pindakaas, ketjap en sambal toevoegen.

Goed roeren tot de pindakaas is opgelost.

Zachtjes door laten sudderen (ongeveer 10 minuten).

 

Dan sperziebonen/kouseband, pinda′s en tomaten toevoegen.

Door laten koken tot sperziebonen/kouseband beetgaar zijn. (ongeveer 5-10 minuten).

 

Tenslotte taugé toevoegen, 1 minuut laten meekoken.

Afmaken met een beetje santen, peper en zout tot het geheel goed op smaak is.

Soep in borden of kommen doen en serveren met de gefrituurde tofu en gesnipperde bosui.