Wortel-sinaasappelsoep

(4 personen)


500 g wortels
30 g boter
1¼ dl sinaasappelsap
1-1¼ l groentebouillon
1 kleine ui, grof gehakt
3-4 tl gehakte verse tijm, of 1 tl gedroogde
tijm
zout
peper
zure room en nootmuskaat, om te serveren

 


De wortels schillen en in schijfjes snijden.
Boter en wortels in een grote, zware pan op middelmatig vuur verhitten; af en toe roeren.
Voeg sinaasappelsap, bouillon en ui toe.
Breng aan de kook.
Voeg tijm, zout en peper toe.
Zet het vuur laag, leg het deksel erop en laat de wortel in 20 minuten gaar worden.
Laat afkoelen.


Pureer het mengsel in porties in een keukenmachine.
Giet het terug in de pan en verwarm het.

Serveer de soep met wat zure room erop en bestrooid met nootmuskaat.
Garneer met een takje tijm.