Groentensoep
Een heerlijke groentensoep van traditionele en ongebruikelijke groenten.
2 personen
2 el olijfolie
1 middelgrote wortel, in stukjes gesneden
1 kleine raap, in stukjes gesneden
1 kleine prei, gewassen en in dunne ringen gesneden
1 middelgrote aardappel, geschild en in stukjes gesneden
3 dl groentenbouillon
225 g gehakte tomaten uit blik
1 laurierblaadje
¼ tl gedroogde majoraan
30 g vermicelli
zout en versgemalen zwarte peper
50 g gesneden sperziebonen, vers of diepvries
60 g okra, schoongemaakt en in stukjes gesneden
30 g maïskorrels, uit de diepvries
30 g erwtjes, uit de diepvries
2 tl gehakte peterselie
De olie in een pan verhitten en daar de wortel, raap, prei en aardappel aan toevoegen.
Alles in ongeveer 10 minuten zacht laten worden.
Bouillon, tomaat, laurierblaadje, majoraan, vermicelli en zout en peper toevoegen.
Het geheel goed door elkaar roeren en zacht aan de kook brengen.
Daarna het vuur laag zetten en de soep nog 20 minuten zacht laten koken.
Bonen en okra toevoegen en 10 minuten mee laten koken.
Tot slot de maïs, erwtjes en peterselie toevoegen, de soep nog 5 minuten laten koken en haar dan meteen serveren.
Tip:
U kunt eventueel nog 175 g verse tomaten en ¾ dl groentebouillon of water toevoegen.
Variatie:
Voor deze soep kunt u elke combinatie van seizoengroenten gebruiken.