Groentensoep

 

Een heerlijke groentensoep van traditionele en ongebruikelijke groenten.

 

2 personen

 

 

 

2 el olijfolie

 

1 middelgrote wortel, in stukjes gesneden

 

1 kleine raap, in stukjes gesneden

 

1 kleine prei, gewassen en in dunne ringen gesneden

 

1 middelgrote aardappel, geschild en in stukjes gesneden

 

3 dl groentenbouillon

 

225 g gehakte tomaten uit blik

 

1 laurierblaadje

 

¼ tl gedroogde majoraan

 

30 g vermicelli

 

zout en versgemalen zwarte peper

 

50 g gesneden sperziebonen, vers of diepvries

 

60 g okra, schoongemaakt en in stukjes gesneden

 

30 g maïskorrels, uit de diepvries

 

30 g erwtjes, uit de diepvries

 

2 tl gehakte peterselie

 

 

 

 

 

De olie in een pan verhitten en daar de wortel, raap, prei en aardappel aan toevoe­gen.

 

Alles in ongeveer 10 minuten zacht laten worden.

 

Bouillon, tomaat, laurierblaadje, majo­raan, vermicelli en zout en peper toevoegen.

 

Het geheel goed door elkaar roeren en zacht aan de kook brengen.

 

Daarna het vuur laag zetten en de soep nog 20 minuten zacht laten koken.

 

 

 

Bonen en okra toevoegen en 10 minuten mee laten koken.

 

Tot slot de maïs, erwtjes en peterselie toevoegen, de soep nog 5 minuten laten koken en haar dan meteen serveren.

 

 

 

Tip:

 

U kunt eventueel nog 175 g verse tomaten en ¾ dl groentebouillon of water toevoegen.

 

 

 

Variatie:

 

Voor deze soep kunt u elke combinatie van seizoengroenten gebruiken.