Gekoelde tomaten-knoflooksoep

Deze eenvoudige maar zeer smakelijke soep is in een mum van tijd klaar.

(4 tot 6 personen)


1½ kg rijpe tomaten, ontveld en grof gehakt
4 tenen knoflook, uit de knijper
2 el koudgeperste olijfolie
2 el balsamico azijn
versgemalen zwarte peper
4 sneden volkorenbrood
magere fromage frais, ter garnering

 


Doe de tomaten, knoflook en desgewenst de olijfolie in een keukenmachine en draai tot een glad mengsel.
Passeer het mengsel door een zeef om het zaad te verwijderen.
Roer er de azijn door en breng op smaak met peper.
Zet de soep in de koelkast.


Rooster het brood lichtjes in de oven.
Verwijder de korsten en snijd elke snee schuin in tweeën.
Leg het brood met de ongeroosterde kant naar onder op een snijplank en wrijf het in rondjes om eventueel zacht brood te verwijderen
Snijd elke snee in vier driehoekjes en leg ze onder de grill tot de ongeroosterde kanten goudbruin zijn.
Schep de soep in kommen, garneer met een toefje fromage frais en geef er de toost apart bij.