Exotische pindasoep

 

2½ el olijfolie

2 middelgrote uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt

2 tl pittige kerriepoeder (Madras)

1 tl milde paprikapoeder

175 gram pindakaas

2½ dl gezeefde tomaten, uit pot, blik of pak

2 tabletten voor groentenbouillon

1 el allesbinder

2 á 3 ananasringen, uit blikje, in kleine stukjes gesneden

1 el fijngesneden bieslook

handje taugé (optioneel)

komkommer (optoneel)

 

De ananas verleent aan de pindasoep, waarin gezeefde tomaten, kerrie- en paprikapoeder worden verwerkt, een heel opmerkelijke smaak.

U kunt de soep uit de kosmopolitische keuken "verrijken" door er vlak voor het opdienen een handjevol taugé door te scheppen of er in vliesdunne plakken gesneden komkommer op te laten drijven.

 

 

Verhit de olie in een wok en laat de hete olie even door de pan heen “walsen”.

Laat de uien 2 minuten fruiten.

Schep knoflook erdoor en strooi kerrie- en paprikapoeder erover.

Roer alles krachtig door.

Doe er dan de pindakaas bij en blijf zolang roeren tot een smeuïge massa is verkregen.

Schenk gezeefde tomaten en 7½ deciliter warm water erbij.

 

Blijf zolang roeren tot alles aan de kook is gekomen.

Voeg bouillontabletten toe en strooi allesbinder erover.

Roer alles krachtig door.

Laat alles nog enkele minuten zachtjes koken.

Roer vlak voor het opdienen de ananas door de soep.

 

Dien de soep op in voorverwarmde kommen of borden.

Strooi bieslook erover.