Romige wortelsoep

 

 

 

2 personen

 

 

 

1 kleine ui, fijngesneden

 

1 teentje knoflook, geperst

 

2 tl olijfolie

 

225 g worteltjes, in stukjes gesneden

 

½ tl gemengde kruiden [oregano, tijm en marjolein]

 

4,2 dl bouillon

 

4 el zure room

 

zout en peper

 

2 kleine aardappelen, in grove stukken

 

 

 

 

 

De ui en het knoflook in de olie fruiten.

 

Wortel, gemengde kruiden, aardappelen en bouillon toevoegen.

 

Het geheel aan de kook brengen en onge­veer 30 minuten laten koken, tot de wortel gaar is.

 

Het mengsel licht af laten koelen en daarna pureren.

 

De zure room toevoegen en alles met zout en peper op smaak brengen; goed mengen!  De soep goed warm laten worden en heet serveren.

 

 

 

Let op:

 

u mag de soep niet meer laten koken nadat u de zure room hebt toegevoegd.

 

 

 

Variatie:

 

als u graag een wat vollere soep wilt, kunt u in plaats van de zure room vlak voor het serveren wat gewone room toevoegen.