Friese mosterdsoep

4 personen


1 kleine, fijngehakte ui
1 el boter
1 flesje Maggi Basis voor Franse uiensoep
3-4 el fijne mosterd
2 el maizena
1/8 l crème fraîche
1 el fijngesneden bieslook
1 el Friese kruidenbitter

 

Stoof de ui glazig in hete boter.
Voeg 1 flesje Maggi Basis voor Franse Uiensoep en 1½ liter koud water toe en verwarm.
Roer in een kommetje de mosterd los met een paar lepels warme soep en voeg dit toe aan de rest van de soep.
Roer de maizena los met wat koud water.
Voeg de maïzena en crème fraîche toe, breng al roerende aan de kook.
Laat de soep licht binden.
Roer voor het opdienen het kruidenbitter en de bieslook door de soep.


Serveer de soep in soepkommen, met gegrilde stokbroodjes met Friese nagelkaas erbovenop.


Tip:

Als u de mosterd, crème fraîche en maizena aan de soep toevoegt voordat deze kookt, dan krijgt u nooit klontjes.