Geroosterde paprikasoep met groene pesto


4 rode paprika's
4 tomaten
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 el balsamicoazijn
½ l groentebouillon
versgemalen peper
4 tl groene pesto

 


Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd het vruchtvlees van de paprika' s in vieren en leg de stukjes met het vel naar boven in een met olie ingevette ovenschaal.
Laat het vel van de paprika's in ± 20 minuten zwart blakeren.
Doe de paprika in een plastic zakje, laat 10 minuten rusten en trek dan met een puntig mesje het vel eraf.
Ontvel de tomaten.
Snijd paprika en tomaten klein.

Verhit de olie en fruit hierin de knoflook uit de pers.
Roerbak de paprika en de tomaat hierin 2 minuten, voeg de azijn toe, temper het vuur en schenk de bouillon erbij.
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken en pureer deze.
Breng op smaak met peper.
Warm de soep voor het serveren goed door en schep in kommen.
Roer aan het oppervlak van de soep, in iedere kom een cirkeltje pesto.