Pompoensoep 2
1 pompoen van ± 1 kg
olie
2 el boter
2 stelen bleekselderij
1 ui, gehakt
1 l groentenbouillon
zout
peper uit de molen
nootmuskaat
1 dl culinaire room (of 1 dl slagroom en 1 eetlepel maïzena)
geroosterde pitten
Vet de pompoen met olie in en leg hem in een ovenschaal gedurende 1 uur in een oven van 180°C.
Snijd hem dan open en schep de zaden en het zachte vruchtvlees eruit.
Spoel de zaden schoon en rooster ze uitgespreid op de bakplaat 20 minuten
in de oven.
Smoor het vruchtvlees in de boter.
Voeg de bleekselderij en de gehakte ui toe en fruit ze mee.
Pureer dit mengsel en verdun het met de groentenbouillon.
Breng het geheel vervolgens aan de kook.
Maak op smaak met zout, peper uit de molen en nootmuskaat en voeg 1 dl culinaire room
(of 1 dl slagroom en 1 eetlepel maïzena) toe.
Verdeel de soep over de borden en bestrooi met verse, geknipte bleekselderij en wat geroosterde pitten.