Heldere bouillon met avocado, tomaat en parmezaanwafeltjes

(6 personen)


Voor de wafeltjes:
100 g versgeraspte parmezaanse kaas


Voor de bouillon:
1 rijpe avocado
1 el citroensap
1 vlees-tomaat
1½ l heldere groentebouillon
zout en peper
2 el fijngeknipte bieslook

 


Maak eerst de kaaswafeltjes.

Schep theelepeltjes kaas in een koekenpan met een dikke bodem en antiaanbaklaag.
Strijk de kaashoopjes glad.
Laat op middelhoog vuur bakken tot de kaas begint te bubbelen aan de bovenkant.
Keer ze om en laat ze nog een paar tellen bakken.
Schep ze op een rooster of laat ze op een ronde stok een gebogen vorm krijgen.
Bewaar ze het liefst een dag in een goed afgesloten doos.


Bouillon:
Snijd de avocado in kleine blokjes en bedruppel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Snijd het vruchtvlees van de ontvelde tomaten in blokjes.
Breng de bouillon aan de kook en proef of er nog zout/peper bij moet.
Verdeel de avocado en de tomaat over de borden en schep er de hete bouillon op.
Bestrooi met de bieslook.


Geef er desgewenst de kaaswafeltjes bij.