Stevige pompoensoep met gebakken croutons

2 Personen


2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
500 g schoongemaakte pompoen, in blokjes
1 laurierblaadje
1 groentenbouillonblokje
3 el boter
3 sneetjes grof bruinbrood, in dobbelsteentjes
1 teentje knoflook, gepeld
125 g crème fraîche

staafmixer of keukenmachine

 


Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui hierin totdat deze glazig ziet.
Schep de blokjes pompoen erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot de ui en de pompoen bruin kleuren.
Schenk 1 liter water bij de pompoen en voeg het laurierblaadje en het bouillonblokje toe.
Roer goed door en breng aan de kook.
Laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken.

Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de broodblokjes knapperig.
Knijp halverwege het teentje knoflook boven de blokjes uit en bestrooi naar smaak met zout en peper.

Haal het laurierblaadje uit de soeppan en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi de soep voor het serveren met de croutons.