Thaise noedelsoep met Quorn

 

 

  • 300 g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl komijnpoeder (djintan)
  • 1 tl korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 tl geelwortel (kurkuma)
  • ½ tl cayennepeper
  • 200 ml kokosmelk
  • 900 ml groentebouillon
  • 2 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
  • 100 g babymais, gesneden
  • 100 g sugarsnaps, in tweeën gesneden
  • 50 g rijstnoedels (mie), gekookt volgens instructies op het pak
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhit 1 eetlepel olie in een grote hapjespan en fruit de uitjes 5 minuten op een middelhoog vuur.

Roer de knoflook en specerijen erdoor en bak nog 2 minuten.

Voeg de kokosmelk, groentebouillon en groente toe.

Breng aan de kook en laat dan 20 minuten zachtjes stoven.

Doe intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de Quorn vegetarische stukjes 7 minuten tot ze goudbruin zijn.

Voeg de gekookte rijstnoedels toe aan de soep samen met de Quorn.

Roer alles goed door elkaar en laat nog 3 minuten zachtjes koken.

Garneer met lente-uitjes en serveer warm met knapperig brood.

 

 

TIP:

Bak voor een tikje meer pit een groen pepertje mee met de specerijen.

 

 

  • Geschikt om in te vriezen.