Thaise noedelsoep met Quorn
- 300 g Quorn Vegetarische Stukjes
- 2 el plantaardige olie
- 1 grote ui, in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl komijnpoeder (djintan)
- 1 tl korianderpoeder (ketoembar)
- 1 tl geelwortel (kurkuma)
- ½ tl cayennepeper
- 200 ml kokosmelk
- 900 ml groentebouillon
- 2 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
- 100 g babymais, gesneden
- 100 g sugarsnaps, in tweeën gesneden
- 50 g rijstnoedels (mie), gekookt volgens instructies op het pak
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
Verhit 1 eetlepel olie in een grote hapjespan en fruit de uitjes 5 minuten op een middelhoog vuur.
Roer de knoflook en specerijen erdoor en bak nog 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, groentebouillon en groente toe.
Breng aan de kook en laat dan 20 minuten zachtjes stoven.
Doe intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de Quorn vegetarische stukjes 7 minuten tot ze goudbruin zijn.
Voeg de gekookte rijstnoedels toe aan de soep samen met de Quorn.
Roer alles goed door elkaar en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
Garneer met lente-uitjes en serveer warm met knapperig brood.
TIP:
Bak voor een tikje meer pit een groen pepertje mee met de specerijen.
- Geschikt om in te vriezen.