Franse uiensoep 2

 

 

 

Deze soep is het lekkerst als u haar een dag van tevoren klaarmaakt en voor gebruik even opwarmt.

 

 

 

2 personen

 

 

 

2 middelgrote uien

 

30 g boter

 

15 g bloem of sojameel

 

5 dl kokende groentebouillon, eventueel van een blokje

 

zout en peper

 

 

 

Toplaagje

 

2 sneetjes stokbrood

 

45 g oude kaas, geraspt

 

 

 

 

 

De uien in dunne ringen snijden.

 

De boter in een grote pan verhitten en de uiringen fruiten tot ze goed bruin zijn.

 

De bloem erdoor roeren en al roerend bruin laten worden.

 

Nu langzaam de bouillon erdoor roeren en wat zout en peper toevoegen.

 

De soep aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de soep 30 minuten zacht laten koken.

 

De plakjes brood aan beide kanten rooste­ren, vervolgens met de kaas bestrooien en onder de grill goudbruin laten worden.

 

De geroosterde plakjes brood met kaas op soepborden leggen, de soep erover gieten en onmiddellijk serveren.

 

 

 

Variatie

 

Voeg voor een speciale gelegenheid een eetlepel cognac aan de bouillon toe.

 

 

 

Let op: u moet de uien goed bruin fruiten omdat de soep haar kleur krijgt van de uien.