Frisse gazpacho met groentenstengels

Hapje, 4-6 personen

 

1 komkommer, in stukken

½ komkommer voor de groentestengels

500 g rijpe tomaten, in stukken

1 rode paprika, in repen

1 rode ui, grofgesneden

1 rode peper, zonder zaadlijsten

2 teentjes knoflook

2 limoenen

4 el basilicumblaadjes

50 ml olijfolie extra vierge

100 g bleekselderij

1 gele paprika

extra

keukenmachine

 

Pureer de hele komkommer, de tomaten, de rode paprika, de ui, de peper en de knoflook in de keukenmachine.

Boen de limoenen schoon.

Rasp de groene schil van de limoenen en pers ze uit.

Houd een paar mooie basilicumblaadjes apart.

Voeg de rest van de basilicum met de limoenrasp, het limoensap en de olijfolie toe aan het groentemengsel en pureer nog kort.

Voeg zout en peper naar smaak toe en zet de soep minimaal 3 uur, liever een hele nacht, in de koelkast om op smaak te komen.

Snijd voor de groentestengels de halve komkommer, de bleekselderij en de gele paprika in lange reepjes.

Bewaar ze afgedekt in de koelkast.

 

Schenk de gazpacho in (kleine) kommetjes en zet er de groentestengels in.

Garneer de soep met de apart gehouden basilicumblaadjes en druppel er nog een beetje extra vierge olijfolie in.