Broccoli-crèmesoep met citroengras


1 fijngesneden middelgrote ui
1 el boter
600 g broccolistelen
1 tl gedroogd citroengras (toko)
500 ml groentenbouillon
1 el sojasaus
1 teen uitgeperste knoflook
¼ bosje dille
snufje nootmuskaat
snufje cayennepeper
200 ml crème fraîche
zout
versgemalen zwarte peper
1 el geroosterde amandelen

 


Bak de ui in de boter glazig (maar niet bruin).
Snij de broccolistelen in dunne plakjes en voeg die met het citroengras aan de ui toe.
Stoof het geheel ± 10 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan.
Voeg de groentenbouillon, sojasaus en knoflook toe, breng aan de kook en laat ± 10 minuten doorkoken.
Voeg dille, nootmuskaat en cayennepeper toe.
Pureer de soep (bijvoorbeeld met een staafmixer) tot er een gladde massa ontstaat.
Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Giet de soep door een fijne zeef over in een schone pan.
Breng de soep opnieuw aan de kook en serveer in vier voorverwarmde schaaltjes.
Bestrooi met de geroosterde amandelen.