Rode paprikasoep


2 rode paprika's
2 el olie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
6 dl groentebouillon
225 g rijpe tomaten, ontveld, zonder zaadjes
zout en peper
2 el room en gehakte paprika's om erbij te serveren

 


Verhit de grill voor.
Was de paprika's, snij ze doormidden en verwijder de zaadjes.
Leg ze met het velletje omhoog op een stuk aluminiumfolie in een grillpan onder de grill.
Bedruppel ze met 1 el van de olie en grilleer ze 5-10 minuten of tot zich blaasjes hebben gevormd.
Laat de paprika's afkoelen.
Verwijder de schil en hak de paprika's grof.
Verhit intussen de rest van de olie in een pan en fruit hierin ui en knoflook tot ze glazig maar niet bruin zijn.
Voeg de gehakte paprika's en dan de bouillon toe.
Hak de totmaten grof en voeg ze met zout en peper naar smaak toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat het afgedekt 15 minuten zacht koken, tot de paprika's goed gaar zijn.
Laat het mengsel afkoelen en pureer het in een keukenmachine of zeef.


Voor een warme soep deze terugdoen in de omgespoelde pan en zacht verhitten.
Voor een koude soep minstens 1 uur in de koelkast zetten.


Roer voor het serveren de room er licht door en bestrooi de soep met wat gehakte paprika.