Chinese soep


2 wortelen
¼ witte kool
100 g bloemkool
1 meiknolletje
½ krop sla
100 g bamboescheuten
3 uien
2 el olijfolie
50 g taugé
1 l water
1 tl bloem
1 el sojasaus
1 tl ve-tsin
zout

 


Maak de wortelen schoon en snij ze in plakjes.
Maak de witte kool schoon en snij hem klein.
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
Schil het meiknolletje en snij het in reepjes.
Maak de sla schoon en scheur de blaadjes in stukken.
Laat de bamboescheuten uitlekken en snij ze klein.
Maak de uien schoon en snij ze klein.


Verhit de olie en fruit hierin alle groenten ± 5 minuten.
Roer de groente tijdens het fruiten regelmatig door.
Voeg de taugé toe en laat alles nog eens ± 3 minuten doorfruiten.
Voeg het water toe en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep ± 20 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de bloem met wat water en de sojasaus los.
Voeg het bloemmengsel onder voortdurend roeren aan de soep toe en laat alles nog ± 5 minuten zachtjes doorkoken.
Maak de soep op smaak met de ve-tsin en wat zout.