Maaltijdsoep met rijst en pompoen


800 g pompoen (vruchtvlees)
1 limoen
olie
4 el fijngehakte bladselderij
2 bakjes Conimex kruidenpasta voor Groene Curry
2 pakjes Conimex Romige Kokosmelk
200 g Conimex basmatirijst

 


Snijd de pompoen in kleine blokjes.
Snijd de limoen in plakjes of in partjes.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de pompoenblokjes 5 minuten.
Roer er de kruidenpasta, de kokosmelk, de rijst en 1¼ l water door en breng de soep aan de kook.
Laat de soep ±10 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de maaltijdsoep in diepe borden of kommen en verdeel de limoenplakjes of partjes en de bladselderij erover.


Zet sojasaus of ketjap en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen of erbij te nemen.