Hausfrauenartsuppe

Duitse aardappelsoep

(4 personen)

 

300 g bloemige aardappelen

2 winterwortelen

¼ knolselderij

40 g boter

2 groentenbouillontabletten

2 uien

2 laurierblaadjes

2 kruidnagelen

1 prei

zout, peper

1 tl gedroogde oregano

1 bekertje crème fraîche (125 cl)

200 g champignons

3 el fijngeknipte tuinkruiden
(peterselie, bieslook en kervel)

2 aardappelen

(knoflook)

 

 

1¼ liter water opzetten met 2 bouillontabletten.

Aardappelen in blokjes erbij , gefruite knolselderij en wortel + 2 hele aardappelen.

Uien pellen en een in éée ervan de laurierblaadjes en kruidnagels erin prikken en in de bouillon doen.

15 Minuten koken.

Prei toevoegen.

Ui met laurierblaadjes en kruidnagel eruit halen.

Hele aardappelen uit de bouillon halen en en met de gekookte ui pureren, daarna met de crème fraîche vermengen en weer in de soep doen.

 De andere ui bakken, dan de champignons erbij, 5 minuten fruiten en aan de soep toevoegen.

Afsmaken met peper en oregano.

(Knoflook erboven uitpersen en doorroeren).

 

Met boerenbrood serveren