Boerensoep

 

(Belgisch streekgerecht)

 

2 uien

2 preien

6 wortelen

het binnenste van een witte kool

1 kleine knolselderij

8 radijsjes

4 aardappelen

2 l bouillon

peper

zout

kruidentuiltje

1 tl suiker

25 g gehakte peterselie

broodstengels of geroosterd brood

boter

nootmuskaat

 

 

Reinig de uien, de prei en de wortelen en snijd ze in grove stukken.

Was de witte kool en snijd hem in stukken.

Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken.

Verwijder het loof van de radijsjes en was ze.

Schil, was en snijd de aardappelen eveneens in stukken.

Kook intussen de bouillon en voeg de gesneden groenten, de kruiden en de suiker bij de kokende bouillon.

Laat gaar koken en verwijder dan het kruidentuiltje.

Strooi juist voor het opdienen de gehakte peterselie in de soep.

 

De soep wordt gegeten met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en bestrooid met een weinig nootmuskaat.