Warme pittige aardappelsalade

(4-6 personen)


1 kg aardappelen
1¼ dl olijfolie
2 el tomatenpuree
1½ tl kurkuma
1 tl pepervlokken
1 tl saffraan
1 tl mosterdzaad
1 tl komijnzaad (djinten)
4 dl groentenbouillon
2 laurierblaadjes
3 el verse gehakte munt

 

 

Schil de aardappelen en snijd ze in dikke schijven.
Verhit in een grote braadpan met anti-aanbaklaag de olijfolie.
Voeg de aardappelen toe, de tomatenpuree, de kurkuma en 1 tl elk van pepervlokken, saffraan, mosterdzaad en komijnzaad.
Bak dit 5 minuten op middelmatig vuur.
Roer er de groentebouillon en de laurierblaadjes door.
Breng dit aan de kook, dek het af en laat het op laag vuur in 30 minuten zachtjes gaar worden.
Roer er de verse gehakte munt door.


Serveer met yoghurt.