Groen-gele zonnebloemsalade
2 personen
1½ el zonnebloemolie
2 tl citroensap
zout en peper
1 grote rijpe avocado
4 rijpe abrikozen
5 el yoghurt
1 tl honing
geraspte schil van ½ citroen
1 tl gehakte verse peterselie
½ kropje sla, gewassen en in blaadjes verdeeld
30 g geroosterde zonnebloempitten
De olie en het citroensap met wat zout en peper in een kleine kom doen en de dressing goed mengen.
De avocado doormidden snijden en de pit verwijderen.
De avocado schillen en in schijfjes snijden.
De schijfjes voorzichtig door de dressing roeren en ervoor zorgen dat ze niet breken.
De abrikozen doormidden snijden en de pitten verwijderen.
Grote abrikozen nog een keer doormidden snijden en de stukken aan de avocado en de dressing toevoegen.
In een andere kom de yoghurt, de honing, de geraspte citroenschil en de peterselie mengen.
De slablaadjes over een paar borden verdelen en hier de schijfjes avocado en abrikoos in een zonnebloempatroon op leggen.
Wat van het yoghurtmengsel over de salade scheppen en de salade tot slot bestrooien met de zonnebloempitten.
Eventuele overgebleven yoghurtdressing er apart bij serveren.
Variatie:
U kunt de abrikozen door partjes rode grapefruit vervangen.
Serveertip:
Deze salade kunt u ook als voorgerecht gebruiken.