Salade met mango, avocado, komkommer en tomaat

(12 personen)


4 vleestomaten
4 sjalotjes
2 el olijfolie
2 rijpe mango's
1 komkommer
3 rijpe avocado's
sap van 1 citroen
4 el sesamzaadjes
zout
peper
gedroogde Mexicaanse kruiden of tacokruiden
2 el sesamolie

 


Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schep er de gesnipperde sjalotjes en de olijfolie door.
Snijd de geschilde mango in dunne parten van de pit.
Snijd de gewassen en gedroogde komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de helften in plakjes.
Halveer de avocado's, wip de pitten eruit, trek de schil eraf en bedruppel de helften met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren en laat ze op een bord afkoelen.
Verdeel de komkommerplakjes langs de rand van een ronde schaal.
Snijd de avocadohelften in dunne plakken en bedruppel ze nogmaals met citroensap.
Verdeel de plakken mango en de avocado om en om in de vorm van een bloem over de schaal.
Schep de tomatenblokjes in het midden en bestrooi ze met wat peper en zout.
Bestrooi de rest van de salade met de gemengde kruiden en de sesamzaadjes.
Bedruppel met de sesamolie.


Geef er desgewenst warme maïsbroodjes of tortillachips bij