Geitenkaassalade met gemberdressing

(4 personen)

 

1 bakje alfalfa (100 g)                 

4 gemberbolletjes                

2 el gembersiroop         

2 el witte wijnazijn                

2 el (walnoten)olie                  

peper en zout         

1 tl roze peperbessen (potje)                  

4 plakken geitenkaas (á ± 75 g verse geitenkaas)

                  

 

In vergiet alfalfa onder koud stromend water afspoelen.    

Gember in dunne plakjes snijden.

                  

Gembersiroop, azijn en olie tot sausje roeren.        

Sausje op smaak brengen met peper en zout.  

Peperbessen in kommetje met bolle kant van lepel fijnwrijven.   

Aan sausje toevoegen.   

 

Helft van sausje door alfalfa scheppen.    

Alfalfa over midden van bordjes verdelen, kaas erbovenop leggen.        

Rest van sausje over kaas verdelen.        

Gemberplakjes er omheen leggen.        

 

Serveren met vierkantjes roggebrood.