Pittige tofu-salade


350 g tofu
zout
peper
1 blikje maïskorrels (150 g)
1 vleestomaat
½ komkommer
½ gele paprika
2 el mayonaise
1 el yoghurt
½ tl chilipoeder
enkele druppels rode pepersaus

 


Snij de tofu in blokjes en bak die op een hoog vuur al omscheppend goudbruin.
Laat afkoelen.
Laat de maïskorrels uitlekken.
Snij de (ongeschilde) komkommer overlangs door en verwijder de zaadjes.
Snij de tomaat in parten en verwijder het vocht en de zaadjes.
Snij de komkommer, de paprika en de tomaat in dunne reepjes en schep alles met de tofublokjes en de maïskorrels door elkaar.
Roer een sausje van de mayonaise, de yoghurt, de chilipoeder, zout en peper.
Breng pittig op smaak met de rode pepersaus.
Schep het sausje voorzichtig door de salade.


Serveer met brood.